Over ons

rooijenburg logo dongen

Wie zijn wij?

Rooij & Burg is een grafisch kantoor aan huis in het centrum van Dongen.

Ardiëlla Pijnenburg is gestart in 1998 onder de naam Grafisch Bureau Indent. Zij is zich gaan specialiseren in drukwerk zoals posters, visitekaartjes, huisstijlen voor bedrijven en vormgeving van boeken en kranten. Casper is afgestudeerd als animator in 2015. Hij is gespecialiseerd in animaties maken en studeert inmiddels ICT aan de Fontys. Ook Annelie, studente journalistiek, wordt regelmatig ingezet voor het maken van video’s en teksten. Een creatieve familie…

De naam Rooij & Burg?

Door de inbreng van Casper en Annelie hebben we besloten dat het bedrijf een nieuwe naam mocht krijgen en is er een combinatie gemaakt tussen onze gezamenlijke achternaam: Pijnenburg en de meisjesnaam van Ardiëlla: Rooijakkers. Ardiëlla besteed op dit moment nog de meeste tijd in het bedrijf omdat Casper en Annelie volop aan het studeren zijn. Vandaar dat Rooij(akkers) vooraan staat in de nieuwe naam.

Kantoor Rooij & Burg

Wat wij doen?

Wij doen van alles en om dit een beetje duidelijk te maken hierbij een paar voorbeelden:

Bijvoorbeeld: Jouw vereniging heeft binnenkort een evenement en wil dit graag bekend maken via posters. Je weet wat je op de poster wil zetten, zoals datum, naam en locatie, eventueel aangevuld met logo’s of foto’s. We maken van al deze losse onderdeeltjes dan een voorbeeld van een poster en kunnen deze dan ook voor je printen op bijvoorbeeld A3 formaat. Het is ook handig om flyers te hebben van je evenement, dus die printen we ook voor je. Om het evenement digitaal te promoten maken we ook een FaceBook cover. Alles in dezelfde stijl om herkenbaarheid te creëren.

A5 flyer enkelvoudig FC

Of je hebt een bedrijf, zeg je begint een schoonheidssalon. Als eerste beginnen we samen na te denken over een logo. Wat wil je uitstralen, wat is je doelgroep en wat spreekt jou het meeste aan. Hieruit komen we op een mooi ontwerp. Dit logo gebruiken we voor je visitekaartje. En dan bedoelen we niet alleen een echt ‘visitekaartje’ maar daarnaast ook een advertentie voor in de plaatselijke krant, een flyer die je rond brengt in de buurt zodat mensen weten dat jij je salon begint. Maar ook een reclamebord dat je in de tuin kunt plaatsen. En misschien wel een video over een van jouw specifieke behandelingen. Dus eigenlijk maken we een huisstijl voor je die overal weer dezelfde look en feel heeft.

Digitaal printen op mooi papier

Naast ontwerpen kunnen we ook jouw boodschap printen.

We zijn ons aan het specialiseren in het printen van kleine oplages tot 250 stuks. We zijn namelijk geen grote online drukker die alles tegen dumpprijzen in grote hoeveelheden eruit stampt. Ben je op zoek naar 10 posters? Geen probleem, dat kan. Of wil je voor je kind 15 uitnodigingen voor zijn vijfde verjaardag? Leuk! We zoeken een mooie papiersoort die uitstraalt wat jij graag naar buiten brengt.Wij willen graag dat alles er netjes uitziet en zullen dan ook jouw ontwerp bekijken op tekstfouten of andere zaken voordat we gaan printen. Bekijk de papiersoorten die wij gebruiken hier.

Poster A3 enkelzijdig FC

Naast dat we zelf ontwerpen printen we ook jouw eigen aangeleverde bestand. Je levert een pdf aan die wij meteen door kunnen sturen naar de printer. Om duidelijk te maken waar jouw ontwerp aan moet voldoen, check even onze ontwerp tips en de werktekening die bij jouw te printen opdracht hoort. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag!

De illustraties die wij gebruiken voor de website

‘Plaatjes zeggen meer dan woorden.’

Voor de website van Rooij & Burg gebruiken we diverse illustraties. Deze zijn veelal gemaakt met de hulp van mockups die op het internet te vinden zijn. Een lijst van de gebruikte illustraties én de daarbij behorende verwijzing vind je hier.

Flyer A6 liggend enkelzijdig Full colour